PeerNetwerk

Voor onze peer educators en de organisaties die partner zijn in onze peer education-projecten hebben wij het PeerNetwerk opgezet. Het PeerNetwerk is een ‘open’ netwerk dat organisaties, jong talent en goede ideeën bij elkaar brengt.

Hoe werkt het?

Bij het PeerNetwerk kunnen zowel peer educators als organisaties terecht met vragen, ideeën en aanbod. Peer educators kunnen bijvoorbeeld laten weten dat zij op zoek zijn naar een stageplek, dat zij binnenkort afstuderen en een leuke baan zoeken, of dat zij sponsoring nodig hebben voor een maatschappelijk initiatief. Wellicht staat er bij een van de organisaties net een leuke startersfunctie of stageplek open of ziet men wel iets in het maatschappelijke idee. Andersom kan het ook: een organisatie krijgt via het netwerk toegang tot een grote groep jong (multicultureel) en maatschappelijk betrokken talent. Om personeel-technische redenen interessant, maar ook een leuke groep om uit te nodigen voor een lezing of tentoonstelling.

Het netwerk ontwikkelt ook aanbod op maat. Wanneer er bij onze bij onze peer educators bijvoorbeeld behoefte is aan carrièreondersteuning, organiseert het netwerk samen met een of meerdere partners een sollicitatietraining die aan alle peer educators wordt aangeboden. Uiteraard werkt het ook andersom: een advocatenkantoor dat op zoek is naar nieuwe stagiairs kan in samenwerking met het PeerNetwerk bijvoorbeeld een werkbezoek voor rechtenstudenten hosten.

Via de Facebook-pagina van het netwerk en de mailinglist van Diversion worden alle leden van het PeerNetwerk op de hoogte gehouden van elkaars vraag en aanbod.

Meedoen

Alle (oud)peer educators zijn automatisch lid van het netwerk. Vaak zijn ook introducés welkom bij activiteiten. Ook de bedrijven, overheden en instellingen die partner zijn van een peer education-project maken vanzelfsprekend deel uit van het netwerk.

Is uw organisatie niet verbonden aan een van onze projecten, maar vindt u deelname aan het peer netwerk wel interessant? Dat kan. Van partners wordt verwacht dat zij mee investeren in peer educators door het aanbieden van interessante trainingen, bijeenkomsten en andere extra’s. Aan deelname zijn verder geen kosten verbonden. Neem voor meer informatie contact op met ons via het telefoonnummer 020-5787997 of via de e-mail info@diversion.nl.

 

 
EmailPrintFriendlyDelen/Bookmark