Terug naar wat we doen
  • discriminatie
  • participatie

Ontwikkelnetwerk Herstel

Wat kan kinderen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire helpen in hun herstel? In opdracht van het ministerie van Financiën organiseren wij het Ontwikkelnetwerk Herstel. In dit netwerk kunnen getroffen kinderen meepraten over het herstelbeleid, in contact komen met lotgenoten, workshops volgen voor persoonlijke ontwikkeling en eigen projecten opzetten.

Naar project website

Belangrijk omdat

Ook kinderen zijn hard geraakt door de toeslagenaffaire. Hun stem moet worden gehoord door iedereen die werkt aan het herstel. Zodat zij begrijpen wat de impact van de toeslagenaffaire op deze kinderen is geweest en hoe het herstelbeleid op hen uitwerkt. Alleen zo kan het beleid écht aansluiten op de behoeftes van deze groep. En alleen op deze manier kunnen getroffen kinderen daadwerkelijk herstellen. 

Onze aanpak

In Ontwikkelnetwerk Herstel bieden we een podium aan de stem van getroffen kinderen. Ieder kind kan op een laagdrempelige manier ervaringen delen en advies geven over het herstelbeleid. We verbinden hen aan de mensen die het beleid maken en uitvoeren.  

"Ik heb weer een stukje zelfvertrouwen geleerd bij mezelf"

Deelnemer van het netwerk

na een workshop