Werken bij Diversion

Wil jij écht impact maken met je werk? Solliciteer dan bij Diversion! Met ons werk ondersteunen we onder andere het onderwijs en overheden om maatschappelijke problemen aan te pakken zodat iedereen gelijke kansen heeft. 

Ons team bestaat uit meer dan 50 medewerkers. Ook bieden we jaarlijks aan meer dan 300 jongeren een maatschappelijke bijbaan als peer educator of peer coach. We werken vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam aan projecten in heel Nederland. 

 

Werken bij

Openstaande vacatures

Lees hier meer over de openstaande vacatures en solliciteer direct!

Wie we zijn

We zetten ons dagelijks in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarom stimuleren we een cultuur waarin ieders talent tot recht komt. We geloven dat diversiteit en talent de basis vormen van ons succes. Als een inclusieve organisatie met diverse perspectieven zijn we beter in staat om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen en daarover te adviseren. We bieden gelijke kansen aan al onze medewerkers en sollicitanten, ongeacht geslacht, leeftijd, religie, etniciteit, of andere eigenschappen. Bij gelijke geschiktheid kiezen wij voor de kandidaat met een perspectief dat ons team verrijkt.

Peer education

Sinds 2004 maken we maatschappelijke thema’s bespreekbaar in de klas door middel van peer education. We leiden jonge rolmodellen op tot peer educators, zodat zij leeftijdsgenoten kunnen inspireren en het gesprek over belangrijke thema’s kunnen openen.

Peer educators bevinden zich in dezelfde leefwereld als de jongeren waarmee ze in gesprek gaan, en dat is essentieel: juist generatiegenoten kennen de eigen levensfase van jongeren en weten hoe ze het gesprek met hen kunnen voeren of hen kunnen inspireren.

Ze schuwen gevoelige onderwerpen niet en gaan binnen het onderwijs gesprekken aan over – onder andere – psychische klachten, armoede en schulden, homofobie en andere vormen van discriminatie.