& de overheid

Vanuit jouw gemeente of ministerie zoek jij de beste manieren om burgers te betrekken, methodes om participatie te vergroten en wil je horen wat er speelt ook bij groepen die minder gemakkelijk te bereiken zijn. Diversion ondersteunt al meer dan twintig jaar op alle denkbare thema’s, landelijk en in de regio.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees meer op deze pagina of neem meteen contact op!

wat we doen

We werken graag samen met beleidsmakers en bestuurders die niet over, maar mét de doelgroep willen praten. Zo faciliteren we gesprekken tussen beleidsmedewerkers en burgers die nog te weinig worden gehoord en betrekken we hen bij het vormgeven van beleid. Ook geven we advies op basis van onderzoek naar de ervaringen en meningen die we ophalen tijdens burgerparticipatietrajecten.

In opdracht bouwen we bruggen tussen verschillende groepen in de samenleving die elkaar nauwelijks tegenkomen en laten we hen op veilige wijze met elkaar in gesprek gaan om verbinding, uitwisseling en inzicht in elkaars belevingswereld te versterken. Bovendien maken gemeenten al jarenlang gebruik van onze onderwijsprogramma’s die maatschappelijke problemen als mentale problematiek, discriminatie en schulden preventief aanpakken, om op die manier uitvoering te kunnen geven aan hun eigen preventiebeleid.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Na het versturen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Door je gegevens achter te laten ga je akkoord met onze privacyverklaring.

hier zijn we nu mee bezig

Filter op dienst

Luister Eens
  • peer education

Luister Eens

Met Luister Eens verminderen wij samen met ambassadeurs stigma's rondom mentale gezondheid.

Ontwikkelnetwerk Herstel
  • participatie

Ontwikkelnetwerk Herstel

In dit netwerk kunnen getroffen kinderen meepraten over het herstelbeleid, in contact komen met lotgenoten, workshops volgen voor persoonlijke ontwikkeling en eigen projecten opzetten.

SamenSpraak
  • participatie

SamenSpraak

Met SamenSpraak leren we hoe we in Nederland willen werken, en hoe juist niet.

Training: gevoelige, maatschappelijke kwesties bespreekbaar maken
  • training

Training: gevoelige, maatschappelijke kwesties bespreekbaar maken

Op basis van de gespreksmethodiek Dialoog als Burgerschapsinstrument, trainen we docenten in het bespreekbaar maken van botsende waarden op een veilige manier.

Wie Grijpt In?
  • participatie
  • peer education

Wie Grijpt In?

In het lesprogramma Wie Grijpt In? worden jongeren uitgedaagd om in gesprek te gaan over de Nederlandse rechtsstaat én hun eigen rol in de samenleving.

MDT

MDT

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) biedt jongeren de kans om hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving.