Terug naar wat we doen
  • participatie

Samen bouwen aan herstel na de toeslagen-affaire

Ontwikkelnetwerk Herstel is er voor jongeren die geraakt zijn door de toeslagenaffaire, omdat een of beide ouders gedupeerd zijn. Bij ons staan de ideeën van jongeren centraal. We bouwen samen aan jouw herstel voor een positieve toekomst! Meld jij je ook aan? 

Via ons kun jij:

  • In contact komen met andere jongeren die meedenken over jouw herstel;
  • Je aansluiten bij een bijeenkomst of samen met ons zelf een bijeenkomst organiseren;
  • Begeleiding krijgen om je eigen project te starten waarmee jij jezelf en anderen verder helpt met hun herstel.

Wat is Ontwikkelnetwerk Herstel?

Diversion heeft Ontwikkelnetwerk Herstel opgezet in opdracht van het ministerie van Financiën. Ben jij als kind getroffen door de toeslagenaffaire en 14 jaar of ouder? Dan kun je je aanmelden bij het netwerk. Via Ontwikkelnetwerk Herstel kan je werken aan jouw eigen herstel en dat van anderen. Je kunt zelf kiezen hoe je meedoet! Bekijk hieronder alle opties.

#1 Contact over jouw herstel

Heb je ideeën over jouw herstel? Wil je even met iemand praten? Of wil je iets opzetten om andere jongeren te helpen? Wij zijn er voor jou! Wanneer je je aanmeldt bij ons netwerk, nemen wij via WhatsApp contact met jou op. Klik op de button hieronder om het aanmeldformulier in te vullen. Dat kan eventueel ook anoniem. Als je een bijnaam opgeeft, zien wij alleen jouw telefoonnummer.

Wil je liever eerst met ons appen? Klik hier om ons een appje te sturen.

#2 Bijeenkomsten

Ontwikkelnetwerk Herstel organiseert bijeenkomsten voor jongeren die geraakt zijn door de toeslagenaffaire. Tijdens deze bijeenkomsten ontmoet je jongeren die dezelfde soort dingen hebben meegemaakt, kun je samen iets leuks doen en jouw verhaal delen. Soms zijn er ook professionals die jou kunnen helpen bij jouw herstel. Bekijk hieronder de agenda en meld je aan voor een bijeenkomst.

Zelf een bijeenkomst organiseren? Dat kan! Meld je aan, dan nemen wij contact met je op.

Agenda bijeenkomsten

  • Datum 1 in plaats
  • Datum 2 in plaats

#3 Eigen project

Heb jij een idee voor een project om jongeren verder te helpen met hun herstel? Wij denken graag met je mee! Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een leuk uitje met lotgenoten, samen een kunstwerk maken of een podcast maken over jouw verhaal.

Periode

In een periode van maximaal drie maanden werk jij vier uur per week aan je eigen project.

Input

Je krijgt begeleiding om jouw idee tot leven te brengen. Ondertussen doe je skills op zoals creatief brainstormen, een projectplan opstellen, plannen en het overbrengen van jouw verhaal.

Doel

Hiermee werk je aan jouw eigen herstel en dat van andere jongeren, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en doe je een leuke ervaring op!

Vergoeding

Je krijgt betaald voor de uren die je besteedt aan dit project (€16,03 per uur, maximaal vier uur per week).

Aanmelden

Lijkt dit je wat? Meld je aan via de button hiernaast of klik hier.

"Ik heb geleerd om om hulp te vragen. Door de trauma's bouwde ik altijd alleen maar op mezelf en wilde ik geen hulp vragen. Ik was deels gedwongen om dit te doen tijdens het proces, vanwege persoonlijke omstandigheden, maar omdat jullie naar mij luisterde en zo aardig waren voelde het wel beter om dit te doen."

Deelnemer Ontwikkelnetwerk Herstel

“Ik vond het fijn dat ik ongestoord mijn verhaal kon doen."

Deelnemer Ontwikkelnetwerk Herstel

“Ik vond het wel een fijn moment om met andere mee te de denken over hoe de kindregeling beter kan het idee alleen al geeft aan dat we er ook iets over te zeggen mogen hebben.”

Deelnemer Ontwikkelnetwerk Herstel

“Ik had het gevoel dat er naar ons werd geluisterd en ook mensen die echt moeite voor ons willen doen.”

Deelnemer Ontwikkelnetwerk Herstel

"Het moment dat ik het plan voor me zag was echt het hoogtepunt. Toen werd het ineens echt! Ik heb daarin wel een paar nachten wakker gelegen, omdat ik het spannend maar heel leuk vond."

Deelnemer Ontwikkelnetwerk Herstel

"Diversion was echt een fijne organisatie om als tussenstap te hebben naar de overheid. Ik vond bij Diversion echt een community met goede mensen die me een goed gevoel geven, persoonlijk en professioneel. Hierdoor vond ik het makkelijker om ook met de overheid in gesprek te gaan, omdat zij mij verwezen."

Deelnemer Ontwikkelnetwerk Herstel

Wij zijn Ontwikkelnetwerk Herstel

Al meer dan 150 jongeren hebben zich aangesloten bij Ontwikkelnetwerk Herstel. Allemaal met een eigen verhaal.

Naam 1

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Naam 2

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Volg ons

En ontvang updates

Volg ons op Instagram en kom in contact met lotgenoten en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet tussenstaat? Klik hier om ons een appje te sturen.

Kan ik mij aansluiten als ik jonger ben dan 14 jaar?

Neem, in overleg met je ouders, contact met ons op. Dan kijken we samen naar wat er allemaal kan!

Wat gebeurt er nadat ik het aanmeldformulier heb ingevuld?

Wanneer je je aanmeldt, krijg je een appje of smsje van één van de medewerkers van Ontwikkelnetwerk Herstel. Die beantwoordt jouw vragen en stuurt jou een overzicht van alle mogelijkheden. Als je wilt, bellen we je op een later moment nog om even kennis te maken. We hopen je snel te spreken!

Wie of wat is Diversion?

Diversion is een onafhankelijke organisatie uit Amsterdam, waar ongeveer 50 mensen werken. Wij organiseren al 20 jaar projecten voor en met jongeren, over allerlei thema’s. Dat doen we omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat jongeren een stem krijgen. Diegenen die beslissen over jongeren moeten horen wat jongeren vinden. Wij zorgen ervoor dat dit zo goed mogelijk gebeurt. Diversion heeft van het ministerie van Financiën de opdracht gekregen om – met jongeren en kinderen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire – bijeenkomsten te organiseren en projecten te begeleiden die gericht zijn op het herstel.

Weet de overheid wat ik deel tijdens de bijeenkomsten of gesprekken met Diversion?

Wij delen af en toe met de overheid wat wij van jongeren horen over hoe het gaat met het herstel. Dat doen we volledig anoniem. Dat betekent dat de overheid niet te horen krijgt wie wat gezegd heeft. Het kan zijn dat er bij sommige bijeenkomsten mensen van de overheid aanwezig zijn. Dit doen ze omdat ze het belangrijk vinden om jou te leren kennen en goed naar jou te luisteren. Ook kun je hen direct jouw vragen stellen. We zullen dit altijd van tevoren met je overleggen en zorgen ervoor dat iedereen zich prettig voelt. Als je dingen wilt vertellen zonder iemand van de overheid erbij, kan dat ook altijd.

Waar vind ik meer informatie over de kindregeling?

De overheid heeft alle informatie over de kindregeling hier verzameld.